Mitä teemme

Laadukkaat palvelut

Tarjoamme vuosien kokemuksella monipuolisia arkkitehtipalveluita sekä yrityksille, että yksityisille asiakkaille.

Yrityksille toteutamme erilaiset toimitila- ja korjaussuunnittelut sekä vuokralaismuutokset. Lue lisää tästä.

Yksityishenkilöille Arcteam suunnittelee omakotitalojen lisäksi ammattitaidolla myös paritalo- ja rivitaloprojektit. Viime aikojen olosuhteiden vuoksi ihmiset ovat alkaneet kaivata maisemanvaihdosta ja vaihtelua etätyöpaikkoihin. Juhan kynästä syntyvätkin myös loma- ja vapaa-ajan asuntojen suunnittelutyöt.

Asuntosuunnittelu

 

Asuntosuunnitteluprojekti voisi edetä esimerkiksi näin:

Asunnosta tulee tilaajalle koti, joten toiveet ja tarpeet kartoitetaan aluksi tarkkaan, budjetin lisäksi.

Tutkitaan tontti, mietitään tulevan kodin kokoa ja tehdään tilasuunnitelma. Suunnittelu pohjautuu faktoihin tontin kaavoista ja muista rakentamisen reunaehdoista. Otetaan huomioon esimerkiksi harrastukset tai muut erityistoiveet.

Materiaalin valinta. Puun suosio on kasvanut hurjasti viime vuosina, eikä ihme; se on loistava rakennusmateriaali. Trendinä on luoda mahdollisimman terveitä koteja, joissa on hyvä sisäilma.

 

Tässä vaiheessa arkkitehti niin sanotusti vetäytyy kammioonsa ja aloittaa luonnostelun tietokoneella, mutta myös perinteisesti paperilla ja kynällä.

Topografia alkaa määrittyä, eli ilmansuunnat, näkymät, ja asunnon muoto.

Alustavat luonnokset esitellään asiakkaalle.

Suunnittelutyötä jatketaan niin kauan, kunnes asiakas on tyytyväinen.

Prosessin onnistumisen kannalta on tärkeää, että asiakas luottaa suunnittelijan näkemyksiin ja ammattitaitoon. Arkkitehti voi sanoa onnistuneensa silloin, kun rakennus tuo lisäarvoa ympäristölleen ja tarjoaa haaveillut puitteet hyvään elämään asukkailleen.

Toimitila- ja vuokralaismuutokset

Yksityisasuntojen lisäksi Arcteam toteuttaa vuosien kokemuksella erilaiset toimitilasuunnittelut ja vuokralaismuutokset. Projekti lähtee usein siitä, että kartoitetaan yritykselle räätälöity tila: paljonko neliöitä on käytössä ja millaisiin käyttötarkoituksiin tila halutaan valjastaa. Halutaanko tiloihin avokonttoritilaa, neuvotteluhuoneita vai tahdotaanko tehdä nykyaikainen monitilatoimisto?

Arcteam on toteuttanut erilaisia toimitiloja, alasta riippumatta. Projektien laajuus vaihtelee paljon. Joissain tapauksissa Arcteam suunnittelee vain luonnokset, joiden pohjalta asiakas lähtee edistämään työtä. Laajimmillaan Arcteam on mukana koko projektissa alusta loppuun niin kauan, kuin viimeinen ruuvi on paikoillaan.

Projekteissa tehdään usein tiivistä yhteistyötä sisustussuunnittelijoiden ja insinööritoimistojen kanssa.

arcteam

Suunnittelua vuodesta 1978

Arcteamilla on pitkä kokemus suunnittelutöistä.

Suunnittelu on laadukasta, luotettavaa ja tehdään kiinteässä yhteistyössä asiakkaan kanssa.